Using technology in the Classroom

Ziua 1: Prima zi a cursului de formare „Using Technology in the Classroom” – Split, Croația, a oferit participanților ocazia de a reflecta asupra importanței tehnologiei în asigurarea celor „4C” ai învățării în secolul XXI: gândire critică, comunicare, colaborare și creativitate.

Ziua 2: Activitățile cursului de formare Erasmus+ au continuat cu o serie de prezentări și exerciții aplicative realizate de participanți, utilizând aplicații digitale și platforme educaționale online.

Ziua 3: S-au desfășurat activități demonstrative de utilizare a tehnologiilor digitale în educația elevilor cu dizabilități, completate apoi de exemple practice de integrare a dispozitivului digital Active Floor în învățământul special, un sistem interactiv inovativ care, în principal prin stimulare motrică, oferă o experiență de învățare multisenzorială interactivă, putându-se utiliza la diferite discipline sau în activitățile terapeutice specifice.

Ziua 4: a continuat cu alte prezentări și activități practice și interactive de utilizare a tehnologiilor digitale, ca de exemplu, Escape room, Genially, QR Code Monkey, Learningapps, cu exemple concrete de integrare a acestora în educația elevilor cu dizabilități.

Ziua 5: Activitățile de experimentare de noi aplicații digitale au fost completate de activități de consolidare și de reflecție asupra instrumentelor digitale prezentate pe parcursul săptămânii. Evaluarea la finalul cursului de formare a fost urmată de certificarea participării la curs a celor 5 cadre didactice de la CSEI „Alexandru Roșca” Lugoj.